Nabídka práce: školní psycholog/psycholožka

Nabídka práce
úterý 02.01.2024 |Mgr. Novák Jiří |Všechny aktuality

Nabízíme práci na pozici školní psycholog/psycholožka v rámci Operačního programu Jan Amos Komenský...

Pedagogicko-psychologická poradna, Nový Jičín, Žižkova 1154/3 nabízí práci na pozici školní psycholog/psycholožka v rámci Operačního programu Jan Amos Komenský (dále již OP JAK).

Podrobnější informace k nabízené pracovní pozici:

Jedná se o práci školního psychologa přímo v základní škole (možnosti konkrétních škol viz přehled níže). To znamená, že pracovník bude zaměstnancem naší PPP (zde bude mít uzavřenu pracovní smlouvu), ale výkon jeho odborné činnosti bude stabilně probíhat na dané konkrétní škole v okrese N. Jičín a obsahově bude odpovídat práci školního psychologa. (Náplní práce není tedy poradensko-diagnostická činnost v PPP). Případně si může jeden pracovník/pracovnice sloučit dílčí pracovní úvazky ve více školách v okrese NJ (z níže uvedeného přehledu), a to až do plného úvazku (1,0). Tento nový způsob zaměstnávání školských poradenských pracovníků je vázán na realizaci OP JAK a bude financován z tzv. Šablon. Jeho cílem je institucionalizace podpůrných pedagogických pozic „školní psycholog / školní speciální pedagog“ pro základní školy v ČR.

Přehled možných míst výkonu práce a výše nabízených úvazků v jednotlivých školách: 

Základní škola Bartošovice / 0,4 (16 hodin týdně)
Základní škola a mateřská škola Jakubčovice nad Odrou / 0,2 (8 hodin týdně)
Základní škola a mateřská škola Tichá / 0,2 (8 hodin týdně)
Základní škola Kopřivnice - Mniší / 0,2 (8 hodin týdně)
Základní škola Floriána Bayera, Kopřivnice / 0,2 (8 hodin týdně)
Základní škola a mateřská škola Mošnov /0,2 (8 hodin týdně)
Základní škola a mateřská škola Šenov u Nového Jičína / 0,4 (16 hodin týdně)
Základní škola a mateřská škola Závišice /0,2 (8 hodin týdně)

Požadované vzdělání: VŠ akreditovaný magisterský studijní program jednooborové psychologie (viz Zákon o pedagogických pracovnících č. 563/2004 Sb., § 19)

Délka nabízeného pracovního poměru: do 31. 12. 2024
Doplňující informace: Nabízený pracovní poměr prostřednictvím naší PPP je omezený na dobu určitou, a to po dobu realizace OP JAK. Ve 2. fázi procesu (od 1. 1. 2025) má dojít k finančnímu zajištění těchto pracovních pozic v základních školách již přímo ze státního rozpočtu. Předpokládá se tedy navazující pokračování v zaměstnávání pracovníků na těchto podpůrných pedagogických pozicích v ZŠ i od ledna 2025. - Po vyhodnocení první fáze rozhodne MŠMT, zda budou tyto pozice v menších školách nadále zajišťovány prostřednictvím pedagogicko-psychologických poraden, nebo zda dojde k přesunu pracovních smluv přímo na ředitelství příslušných základních škol.

Rozsah pracovního poměru: je možnost sjednat práci na částečný i na plný pracovní úvazek (viz „Podrobnější informace …“  výše)

Typ smluvního vztahu: standardní pracovní smlouva; u kratších úvazků lze po vzájemné domluvě i na DPČ /DPP.

Nástup do pracovního poměru: nejdříve od 1. února 2023, dle dohody lze i v pozdějších měsících.

Platové zařazení: 12. platová třída pro pedagogické pracovníky, v souladu s Nařízením vlády č. 341/2017Sb. Po zapracování možnost přiznání osobního příplatku.
(Aktuální platový tarif dle délky odpracované praxe při úvazku 1,0: 32 820 – 42 780 Kč)

Zaměstnavatel: Pedagogicko-psychologická poradna, Nový Jičín, p. o.

Pokud máte o nabízenou pracovní pozici zájem, zašlete Váš strukturovaný životopis s přehledem o dosaženém vzdělání a dosavadní praxi v oboru na adresu: reditel@pppnj.cz 

Po obdržení a zhodnocení Vašeho životopisu Vás budeme dále informovat o našem dalším postupu ve věci výběrového řízení. Po vzájemné dohodě poté bude stanoven termín osobního pohovoru.


V případě potřeby více informací k této nabídce práce nám můžete:
- napsat e-mail na: reditel@pppnj.cz              
- nebo zavolat na číslo: 731 664 766


Dlouhodobě spolupracujeme s výše uvedenými pedagogicko-psychologickými poradnami z Moravskoslezského kraje.